Prirodna korekcija usana – Lips don’t lie

Lips dont lie korekcija usana

Prirodna korekcija usana

Prirodna korekcija usana – Lips dont lie, može da se zakaže direktno kod Vaših omiljenih doktora:

dr Đorđe Nedeljković 064 2 555 252

dr Dragan Stojićević 069 21 61 336

Prirodna korekcija usana se može postići isključivo hijaluronskim filerima. 

To je jedini pravi i ispravni način u 21. veku za korekciju usana.

Kao i za svake druge antiaging i estetske intervencije hijaluronski fileri su bez premca najbolje sredstvo za postizanje najboljih i najefektivnijih estetskih rezultata.

Šta je to prirodna korekcija usana?

Lips dont lieČesto se u svakodnevnom govoru koristi termin korekcija usana.

To je postalo gotovo kao sinonim za izraze tipa uvećanje usana, povećanje usana, poboljšanje usana, popunjavanje usana itd.

Mi ćemo ovde govoriti o korekciji usana koja podrazumeva i povećanje volumena usana kao i promenu u smislu poboljšanja oblika usana.

Za nas je prirodna korkecija usana svaka korekcija koja ne dovodi dopromene i odstupanja u celokupnom izgledu lica.

Bez obzira da li je menjan oblik usana ili volumen usana ili i jedno i drugo bitno je da je sve to u skladu sa celokupnom anatomijom i izgledom lica.

Uvek je pitanje a gde je mera i na osnovu čega se određuje da li korkecija prirodna ili ne?

Postoje određeni estetski standari koji se mogu ispoštovati i na koje se obraća pažnja u toku samog rada i korekcije usana.

Naime tu su čuvena Riketova linija, potom odnos širine usana u odnosu na širinu nosa i brade, zatim sam odnos volumena gornje u odnosu na donju usnu, gde je zlatni standard 1 :1,6 u estetskom i anatomskom smislu.

Potom se vodi računa o izgledu usana u miru bez mimike, ali i u aktivnosti, u smehu , u govoru itd. Bitan je naravno i pol osobe koja želi korkeciju, jer nije ista korekcija kod žena i kod muškaraca.

Sve su to neki faktori koji određuju da li je korekcija prirodna ili ne i kakakv će konačni izgled biti.

Naravno puno toga zavisi o samom izgledu usana pre korekcije.

Da li su „tanke“ ili „pune“ usne, razvučene, ili više pućaste, kakav je oblik gornje ili donje usne, u kakvom su odnosu gornja i donja usna, kakva je situacija sa okolnim anatomskim strukturama, koliko imate godina u trenutku korekcije, šta želite da postignete korekcijom usana i slično.

Sve su to faktori na koje se mora gledati pre bilo kakve intervencije na usnama.

Kao što smo rekli jedan od faktora koji je bitan za korkeciju usana je i starost u trenutku intervencije. Bez uvrede sami nađite u kojoj ste kategoriji i gde je granica u godinama.

Prirodna korekcija usana kod mladih osoba 

Prirodna korekcija usanaPrirodna korekcija usana kod mladih osoba se razlikuje od korekcije u starijem životnom dobu. Sad ću vam objasniti i zašto? Kao što smo rekli zlatni standard u odnosu volumena gornje i donje usne je 1:1,6.

To je neka anatomska i fiziološka zlatna mera, da bi korekcija bila uspešna i lepa i da bi usne bile prirodne.

Ipak kod mlađih osoba ova mera može da se spusti.

Naime zato što još uvek nije došlo do gubitka u potkožnom tkivu usana kao i okolnih struktura, zato što potporni aparat kože i sluzokože je još uvek jak zlatni standard se može spustiti tak oda odnos gornje i donje usne može biti 1:1,4.

Ovom korekcijom usana usne su jedrije, punije, sočnije.

Neki estetičari praktikuju da se kod mlađih ova granica još spusti na 1:1,3, čak i 1:1,2, ali sa ovakvim korekcijma treba biti oprezan. Za mane lično korkecija u odnosu 1:1,4 je najidealnija za mlade osobe.

Spuštanje ovog koeficijenta na niže dovodi do onih neprirodnih „kobasičastih“ usana što mi nije prihvatljivo ni malo, a ni prirodno.

Korekcija usana kod starijih 

Što se tiče korekcije usana  u starijem životnom dobu, siguran sam da ako se nakon korekcije hijaluronskim filerom dođe do standarda od 1:1,6 to je prirodna korekcija.Složićete se da u nekim godinama treba da izgledate lepo, osveženo, mladalački, ali ne i neozbiljno.

Nije isti izgled sa 20 i sa 55 godina.

U starijem životnom dobu treba inistirati više na osvežavanju usana, povratku izgubljenog volumena i povratku izgubljenog oblika, a ne na preteranoj nadoknadi volumena.

U nekim godinama samo želimo resetovanje usana na izgled koji su nekada imale.

Koliko je potrebno hijaluronskog filera za korekciju usana?

U skladu sa svim gore pomenutim količina hijaluronskog filera neophodnog za korekciju je individulana.

I kod mladih i kod starijih 1 ml je ona srednja vrednost koja se koristi za popunjavanje usana, samo su tehnike nadoknade različite.

Ipak kod mlađih osoba kod kojih se onaj zlatni standard i presek spušta 1:1,4 , potrebno je i više od 1 ml, u prvoj ili u odvojenim posetama i intervencijama.

Koliko mililitra hijaluronskog filera mi koristimo za korekcije?

U skladu sa potrebama i željama u korekciji usana u prvoj poseti kod nas u 90% slučajeva  koristimo 1 ml hijaluronskog filera.

Taj 1 ml hijalurona je sasvim dovoljan za početak, jer se svaka korekcija radi tačno odgovarajućom podtehnikom, a tehnika kod nas ima jedna, naša čuvena LIPS DON’T LIE. 

Prilagođavanja kliničkom nalazu tj podtehnika ima više jer i tipova usana ima više. 

Međutim u određenom broju slučajeva pravimo kontrole nakon 2 do 3 nedelje nakon korekcije kada možemo dodati još filera. Koliko?  To opet zavisi kako od želja pacijenta, ali i od nalaza pre prve korekcije.

I tada možemo dodati do 1 ml filera.

Nekada dodajemo filer iste gustine, a nekada neki drugi.

Npr ukoliko smo u prvoj korekciji koristili srednje gusti hijaluronski filer za nadokandu volumena u drugoj kontroli možemo malo ređi filer koristiti koji bi tada služio za dodatnu rehidraciju usana i konturisanje.

To je jedna od idealnih kombinacija. 

Brojne varijacije u tom smislu postoje, a svaka je u skladu sa individulanim potrebama i vašim željama.

Ono što mi najviše volimo je naša suverena autorska tehnika prirodne korekcije usana koja se lako može prilagoditi vašim individulanim potrebama i željama.

To je korekcija koja je dobila sve pohvale od strane naših klijenata i po kojoj smo i te kako prepoznatljivi.

U svakom slučaju zapamtite: LIPS DON’T LIE!

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest