Profhilo tretman

Profhilo tretman je neinvazivni tretman za kožu koji koristi hijaluronsku kiselinu kako bi hidrirao i zategnuo kožu. Ovaj tretman je razvijen u Italiji, a sada se koristi u mnogim zemljama širom sveta.

Profhilo tretman može pomoći u poboljšanju teksture kože, hidrataciji, zatezanju i smanjenju bora. U ovom tekstu, detaljno ćemo objasniti kako profhilo tretman funkcioniše, kako se izvodi, kojim pacijentima se preporučuje i šta se može očekivati od ovog tretmana.

Kako profhilo tretman funkcioniše?

Profhilo tretman koristi hijaluronsku kiselinu kako bi hidrirao i zategnuo kožu. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u našoj koži, ali se smanjuje sa starenjem.

Hijaluronska kiselina ima sposobnost da vezuje vodu i tako hidrira kožu. Profhilo tretman koristi inovativnu tehnologiju koja omogućava da se hijaluronska kiselina ravnomerno rasporedi u koži i da pruži dugotrajnu hidrataciju.

Profhilo tretman se sastoji od dva tretmana koji se obavljaju u razmaku od 4 nedelje.

Tretman se sastoji od niza injekcija hijaluronske kiseline u određene tačke lica ili tela. Ovaj tretman je veoma nežan i neinvazivan, a injekcije se obavljaju uz pomoć veoma tankih igala.

Koje su prednosti profhilo tretmana?

Profhilo tretman ima mnoge prednosti u odnosu na druge tretmane za kožu. Neki od najvažnijih su:

  • Profhilo tretman pruža dugotrajnu hidrataciju kože. Hijaluronska kiselina ima sposobnost da vezuje vodu, što znači da koža ostaje hidrirana i mekša duže vreme.
  • Profhilo tretman može pomoći u poboljšanju teksture kože. Hijaluronska kiselina može pomoći u obnavljanju kolagena i elastina u koži, što poboljšava njen tonus i teksturu.
  • Profhilo tretman može smanjiti vidljivost bora. Hijaluronska kiselina može pomoći u popunjavanju bora i smanjenju njihove vidljivosti.
  • Profhilo tretman može zategnuti kožu. Hijaluronska kiselina može pomoći u obnavljanju kolagena i elastina u koži, što poboljšava njen tonus i čvrstinu.

Tretman se obavlja uz pomoć veoma tankih igala, pa su rizici od bola i ožiljaka minimalni. Nakon tretmana, pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima odmah.

Koje su moguće neželjene reakcije nakon profhilo tretmana?

Većina pacijenata ne doživi nikakve neželjene reakcije nakon profhilo tretmana. Međutim, kao i kod svakog tretmana, postoje rizici od neželjenih efekata. Najčešće nuspojave uključuju:

  • Crvenilo na mestu uboda
  • Otečenost na mestu uboda
  • Bol na mestu uboda
  • Modrice na mestu uboda

Ove nuspojave su obično blage i prolaze same od sebe u roku od nekoliko dana. U retkim slučajevima, može doći do infekcije ili alergijske reakcije, ali su takvi slučajevi veoma retki.

Kome se preporučuje profhilo tretman?

Profhilo tretman se preporučuje pacijentima koji žele poboljšati hidrataciju, teksturu i tonus kože, ali ne žele se podvrgnuti invazivnom tretmanu. Ovaj tretman je posebno koristan za pacijente koji imaju suvu kožu, bore ili gubitak volumena. Profhilo tretman može biti pogodan za osobe bilo koje starosne dobi i tipa kože, ali se obično preporučuje osobama koje su u dobroj opštoj zdravstvenoj situaciji.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest