Laser za bore ispod očiju

Lasersko lečenje bora ispod očiju Candela CO2 laserom je jedna od najefikasnijih metoda za uklanjanje finih linija i bora ispod očiju. Candela CO2 laser koristi visokonaponski laser sa kohernim svetlom da bi se stimulisala proizvodnja kolagena u koži, što dovodi do glađeg, mlađeg izgleda.

Kako Candela CO2 laser deluje?

Candela CO2 laser koristi visokonaponski laser koji emituje kratke impulse svetlosti na površini kože. Ovi impulsni talasi zagrevaju kožu, što dovodi do stimulacije proizvodnje kolagena i elastina. Ova dva proteina su ključna za zdravu, elastičnu kožu.

Kada se koristi za lečenje bora ispod očiju, Candela CO2 laser se fokusira na površinski sloj kože ispod očiju. Ovaj sloj kože je posebno osetljiv na gubitak kolagena i elastina, što dovodi do formiranja bora i finih linija. Kada se Candela CO2 laser primeni na ovaj sloj kože, on stimulira proizvodnju novog kolagena i elastina, što dovodi do zatezanja kože i uklanjanja finih linija i bora ispod očiju.

Kako se izvodi lasersko lečenje bora ispod očiju Candela CO2 laserom?

Pre početka tretmana, pacijent se sastaje sa lekarom radi pregleda kože i razgovora o očekivanjima od tretmana. Ako se odluči da se koristi Candela CO2 laser, pacijent će biti pripremljen za tretman.

Tretman obično traje oko 30 minuta i izvodi se u ordinaciji lekara. Pre tretmana, pacijentu se može dati lokalna anestezija kako bi se smanjila nelagoda tokom tretmana.

Tokom tretmana, pacijent može osetiti blagu toplotu ili peckanje. Međutim, anestezija obično smanjuje nelagodu. Nakon završetka tretmana, pacijent može odmah da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima, jer se radi o neinvazivnom tretmanu koji zahteva oporavak od svega nekoliko dana.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana koje pacijent treba varira u zavisnosti od ozbiljnosti linija i bora ispod očiju. U nekim slučajevima, jedan tretman je dovoljan za postizanje željenih rezultata. Međutim, u drugim slučajevima, pacijentu može biti potrebno nekoliko tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati.

Većina pacijenata primećuje značajno poboljšanje nakon samo jednog tretmana. Međutim, konačni rezultati obično se postižu nakon nekoliko tretmana u razmaku od nekoliko nedelja.

Koji su potencijalni rizici i nuspojave?

Kao i kod bilo koje medicinske procedure, lasersko lečenje bora ispod očiju Candela CO2 laserom može imati neke potencijalne rizike i nuspojave. Međutim, ovi rizici su obično minimalni i kratkotrajni.

Neki od potencijalnih rizika i nuspojava uključuju:

  • Crvenilo i otok kože oko tretirane oblasti
  • Blaga bol ili peckanje tokom tretmana
  • Povećan rizik od opekotina ukoliko se pacijent ne pridržava instrukcija za negu kože nakon tretmana

Važno je da pacijenti pažljivo prate uputstva lekara o nezi kože nakon tretmana kako bi se smanjili potencijalni rizici i nuspojave.

Kakvi se rezultati mogu očekivati?

Lasersko lečenje bora ispod očiju Candela CO2 laserom može dati izvanredne rezultate u uklanjanju finih linija i bora ispod očiju. Većina pacijenata primeti značajno poboljšanje nakon samo jednog tretmana, dok se konačni rezultati obično postižu nakon nekoliko tretmana.

Nakon tretmana, koža ispod očiju biće zategnutija i glađa, a bore i fine linije biće značajno smanjene. Ovo će dati pacijentu mlađi i svežiji izgled. Osim toga, lečenje bora ispod očiju Candela CO2 laserom može takođe pomoći u uklanjanju tamnih kolutova ispod očiju.

Koliko dugo traju rezultati?

Trajanje rezultata laserskog lečenja bora ispod očiju Candela CO2 laserom varira od pacijenta do pacijenta. Međutim, većina pacijenata primeti znatno poboljšanje nakon samo jednog tretmana, a konačni rezultati obično se postižu nakon nekoliko tretmana.

Rezultati ovog tretmana obično traju nekoliko meseci do nekoliko godina. Međutim, trajanje rezultata može se produžiti redovnim održavanjem tretmana ili primenom drugih neinvazivnih procedura za održavanje zdrave, elastične kože.

Koliko dugo traje sam tretman?

Lasersko lečenje bora ispod očiju Candela CO2 laserom obično traje između 15 i 30 minuta, u zavisnosti od veličine tretirane oblasti i potrebnog intenziteta tretmana. Međutim, ovaj tretman može trajati i duže u zavisnosti od broja tretiranih oblasti i njihove veličine.

Kako se pripremiti za lasersko lečenje bora ispod očiju Candela CO2 laserom?

Pre tretmana, lekar će razgovarati sa pacijentom o njihovim očekivanjima i ciljevima lečenja, kao i o bilo kakvim zdravstvenim problemima ili alergijama koje pacijent može imati.

Pre tretmana, pacijent bi trebalo da izbegava sunčanje i samopotamnjivanje kako bi se izbeglo bilo kakvo oštećenje kože. Takođe, trebalo bi izbegavati upotrebu proizvoda za negu kože koji sadrže retinol ili alfa-hidroksi kiseline najmanje nedelju dana pre tretmana.

Preporučuje se i izbegavanje upotrebe kreme za anesteziju bez prethodne konsultacije sa lekarom, jer to može uticati na efikasnost tretmana.

Nakon tretmana, lekar će dati pacijentu detaljne instrukcije o nezi kože i uputstva o tome kako da se brinu o koži nakon tretmana kako bi se postigli najbolji mogući rezultati i smanjili potencijalni rizici i nuspojave.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest