prp (pi ar pi)

Šta je prp (tretman trombocitima)?

PRP tretman , kako i zašto, cena, iskustva

Šta je PRP?

PRP tretman je možda jedan od najpopularnijih antiaging tretmana kako kod nas tako i u svetu.

Ako tragate za prirodnim estetskim i antiaging tretmanom na pravom ste mestu.

Zašto?

PRP tretmanSaznajte sve, ali baš sve, u tekstu ispod. Pogledajte kako deluje PRP tretman, kako se izvodi i obavezno pročitajte iskustva naših pacijenta.

PRP tretman je tretman koji daje sjajne rezultate u smislu regeneracije vaše kože, daje joj blistavost i sjaj, a najbolje od svega je što je 100% prirodan. Baš iz tog razloga je to omiljeni tretman svetskih zvezda i osoba koje tragaju samo za prirodnim načinima ulepšavanja i održavanja kože. Popularnost ovom tretmanu su možda najviše i doprinele svetske zvezde koje su ga nazivale „vampirski lifting“ i samim tim ga vinule u nebesa antiaginga.

Krenimo redom.

Šta je to PRP?

Ono što vas najviše zanima je šta je to uopšte PRP. 

PRP je skraćenica za Platelet rich plasma. Možda vam to ništa ne znači, ali ako prevedemo to znači – plazma obogaćena trombocitima.

To je u stvari taj materijal koji mi koristima za osvežavanje vaše kože. Znači umesto bilo kog drugog materijala koji se inači koristi u estetskim i antiaging procedurama ovde za materijal koristimo krvnu plazmu sa viškom trombocita. Ali pazite sad. Koristimo vašu krv i vašu plazmu. 

Šta je onda poenta?

Plastično objašnjeno: specijalnim procedurama i aparaturom uzimamo i obrađujemo vašu krv i tako koristimo vaše prirodne resurse za podmlađivanje. Naša uloga u tome je da te vaše potencijale multipliciramo, ojačamo i iskoristimo na najbolji mogući način.

Na kraju svake procedure dobijemo krvnu plazmu bogatu trombocitima (visoka koncentracija trombocita u plazmi) i nju koristimo u intervenciji. Zašto trombocite? Zato što pored poznate uloge u zgrušavanju krvi trombociti su bogati različitim faktorima rasta i stimulacije, aktivnim proteinima, koji imaju blagodetno dejstvo na kožu.

Ukoliko ste već sad zainteresovani slobodno pozovite ovaj broj telefona i zakažite termin intervencije

sta je prp tretman trombocitima

Ko je sve kandidat za PRP tretman?

Baš zbog svoje prirodnosti PRP tretman gotovo mogu svi da rade. Ukoliko se plašite nekih drugih materijala koje se koriste u antiagingu onda je PRP metoda izbora za vas.

Takođe PRP tretman može biti dobra polazna osnova za neke naredne estetske tretmane ili dobar tretman i dodatak nakon njih. U svakom slučaju nema ograničenja u polu ili godinama u kojima se radi PRP tretman.

Ko ne sme da radi PRP tretman?

PRP ne smeju da rade osobe koje imaju neko krvno oboljenje.

Oboljenje u smislu poremećaja zgrušavanja krvi, poremećaje u nivou krve loze, smanjeni ili poremećeni broj krvnih ćelija i slično (hematološki i onkološki bolesnici). Takođe pacijenti koji imaju neku bilo bakterijsku, bilo virusnu infekciju, ne smeju raditi ovaj tretman sve dok ne ozdrave. 

Ako ste zdravi nema probema. 

Za šta se sve koristi PRP tretman?

PRP tretman je u predhodnom periodu bio rezervisan za procedure u ortopediji, reumatologiji i nekim drugim medicinskim granama. I pored te jako bitne uloge našao je svoje mesto u estetskoj i antiaging medicini. U tom smislu najviše se koristi za kožu lica, vrata, dekolte, kožu šaka i naravno kosu. 

Najčešće  se koristi za sledeća stanja:

 • Umorna i suva koža
 • Za kožu kojoj je potreban oporavak od akni i ožiljaka od akni
 • Sitne bore lica, vrata i dekoltea
 • Koža oštećena dugotrajnim sunčanjem i upotrebom solarijuma
 • Za poboljšanje lošeg tena kože, npr kod pušača
 • Za poboljšanja stanja kože nakon fleka, za tamne kolutove oko očiju i oporavak regije podočnjaka

U regiji kose PRP se koristi za oporavak kose, jačanje folikula dlake i same dlake, oporavak temena glave itd.

Kakva je priprema za PRP tretman?

Za PRP tretman nema specifične pripreme.

Kao što smo rekli ukoliko ste zdravi i motivisani uvek možete raditi ovaj tretman.

Ograničenje postoji u smislu da ukoliko ste u danima pre tretmana pili nešto od lekova tipa brufen , aspirin ili neki sličan lek koji može delovati na koagulaciju krvi isti odložite za par dana kasnije.

Ovo ograničenje je zbog mogućeg poremećaja funkcije trombocita, ali i moguće pojave modrica pri vađenju krvi ili samoj intervenciji. Naravno da su i akutne infekcije na koži ograničenje za rad na istoj. Tretman se može raditi nakon saniranja infekcije.

O čemu morate da vodite računa kod PRP tretmana?

Prilikom zakazivanja i odabira PRP tretmana potrebno je raspitati se na koji način se prikuplja krv i obrađuje za samu intervenciju.

Naime nisu sve epruvete iste. ZA PRP tretman su neophodne posebne epruvete sa reagensima da bi „prikupljanje“ trombocita bilo uspešno i da bi se stvarno dobila odgovarajuća njihova koncentracija u materijalu koji se koristi. Uz takve epruvete ide i posebna centrifuga za odvajanje plazme bogate trombocitima. Zato vodite računa o ovome.

Od toga zavisi uspešnost samog PRP tretmana.

Naša ordinacija radi isključivo sa proverenim setovima za vađenje krvi, prikupljanje i obradu krvi, a sve to vam svakako pokažemo neposredno pred intervenciju, radi vašeg mira i sigurnosti.

Kako se izvodi PRP procedura?

PRP tretman ima nekoliko svojih faza. Nakon ovog teksta lako ćete biti pripremljeni za ovu proceduru, zato dobro pročitajte i zapamtite ovaj pasus. Lako je.

 • Razgovor lekara i pacijenta da se ponovo definišu ciljevi intervencije
 • Postupak vađenja krvi
 • Dok se krv obrađuje i centrifugira, vaše lice  (ili neka druga regija) se priprema za intervenciju
 • Nakon završene faze centrifugiranja, vrši se postupak odvajanja krve plazme boagte trombocitima i pripreme za intervenciju
 • Sama intervencija traje oko 10ak minuta
 • Čišćenje kože, nanošenje kreme za umirivanje eventulanog crvenila
 • Savet o nastavku tretmana kao i nege lica nakon tretmana

Šta nakon PRP tretmana?

U toku same intervencije i nakon nje dobićete sve relevatne informacije o nastavku nege lica nakon tretmana kao i savete šta dalje. Svako lice je priča za sebe i ima svoju negu.

Preporuku za posebne kreme daće vam naša doktorka Jovana Jovičić. U generaliji svi pacijenti su skoro odmah sposobni za nastavak svakodnevnih aktivnosti i život. Izbegavati alkohol, solarijume, saune u prva dva tri dana nakon intervencije.

PRP tretman i drugi estetski tretmani?

PRP tretman je komplementaran sa svim drugim estetskim i antiaging procedurama. Može se kombinovati sa botokom, hijaluronskim filerima, mezoterapijom, određenim hirurškim procedurama itd. Sve ovo zavisi od stanja vaše kože i vaših potreba. Svakako da ćete od nas dobiti sve relevantne informacije i savete u toku pregleda.

Iskustva naših pacijenata

 Ana, Skoplje, Severna Makedonija

Iskreno doktorku Jovanu sam pronašla putem interneta. Konkretno sam videla njen Instagram profil koji mi je izašao u preporukama. Pogledala sam šta sve radi, gde radi i  hrabro se odlučila da radim PRP tretman kod nje. Do sada sam radila par estetskih intervencija u Milanu gde trenutno živim, ali nekako uvek imam više poverenja u lekare sa naših prostora. Konkretno sam se odlučila za PRP tretman kose. I na to isto nagovorila i supruga da uradi. Doktorku sam kontaktirala putem Vajbera i dogovorili smo lako termin, izašla mi je u susret jer ipak dolazim iz daleka. Došla sam sa suprugom i zajedno smo radili PRP. Tretman je prošao super, nije bolelo, doktorka je divna bila prema nama. Do sada smo uradili tri tretmana i sada po savetu pravimo pauzu. Iskreno ne mogu baš toliko izdržati, a da ne radim ništa, pa ću raditi nešto drugo na licu po savetu doktorke. Odlučila sam se za Profhilo tretman. A da, kosa mi je mnogo bujnija nakon drugog tretmana. Vas sakam sve mnogu.

Filip, Beograd , Srbija 

Kod doktorke sam radio tri prp tretmana za kosu nakon transplantacije, a po savetu lekara iz Turske. Doktorka Jovana ima laku ruku i ništa me nije bolelo. Materijal mi je pokazan pre intervencije. Krv mi je uzela sestra, sve ok, bez modrice. U ovu ordinaciju sam došao preko google pretrage i čitanja tekstova za prp. Sve preporuke.

Maja, Beograd, Srbija

Pozdrav svima. Hvala vam na kontaktu i mogućnosti da napišem nešto o vama. Svi ste super, ljubazni i pravi profesionalci. Radila sam kod vas PRP lica. Uradila sam dva tretmana u razmaku od po mesec i po dana. Sada u dogovoru sa dr Jovanom pravimo pauzu od PRP tretmana, a radićemo mezoterapiju. Sam tretman je bio super. Sve mi pokazano i objašnjeno do detalja. Videla sam sa kojim epruvetama radi doktorka, kako se okreće krv, sve transparentno. Tretman ne boli, a koža lica i vrata su mi sad blistavi i hvala vam na tome. Vidimo se ubrzo, Maja.

Kako zakazati PRP tretman? Koja je cena PRP tretmana?

ZAKAŽITE OVDE ODMAH PREGLED I INTERVENCIJU

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336.

Instagram profil dr Dragana Stojićevića je na linku ovde.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Instagram profil dr Djordja Nedeljkovića je na linku ovde.

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email ukoliko Vam je tako lakše.

A, da li ste znali da nas moćete kontaktirati i putem Chat ikonice u donjem desnom uglu sajta?