Fileri, ili mast za podočnjake

fileri vs mast

Podočnjaci su jedan od najčešćih problema estetske hirurgije. Oni mogu biti uzrokovani genetikom, stresom, umorom, alergijama, dehidracijom ili jednostavno starenjem kože. Osim što izgledaju neestetski, podočnjaci mogu dovesti i do smanjenja samopouzdanja i kvaliteta života. Međutim, postoje različite metode za korekciju podočnjaka, uključujući hijaluronske filere i sopstvenu mast. U ovom tekstu, istražićemo zašto su hijaluronski fileri bolja opcija za korekciju podočnjaka u odnosu na sopstvenu mast.

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su vrsta dermalnih filera koji se sastoje od hijaluronske kiseline, koja je prirodni sastojak kože. Oni se koriste za popunjavanje bora, povećanje volumena lica i korekciju podočnjaka. Ovi fileri se ubrizgavaju ispod kože i imaju dugotrajni efekat. Hijaluronski fileri su popularni zbog svoje sigurnosti i prirodnog izgleda.

Prednosti hijaluronskih filera

Postoji nekoliko prednosti hijaluronskih filera u odnosu na sopstvenu mast za korekciju podočnjaka.

  1. Preciznost

Hijaluronski fileri su precizniji od sopstvene masti. Ubrizgavaju se tačno tamo gde je potrebno, što omogućava veću kontrolu nad konačnim rezultatom. Sa sopstvenom masti, postoji veća šansa da se podočnjaci prekomerno popune, što može dovesti do neestetskog izgleda.

  1. Brže vreme oporavka

Kada se koristi sopstvena mast za korekciju podočnjaka, pacijenti moraju da se oporavljaju od dve procedure – prvo se mast uzima iz nekog drugog dela tela (najčešće stomaka ili butina), a zatim se ubrizgava u podočnjake. Ovaj proces može biti bolan i zahteva nekoliko dana oporavka. Sa hijaluronskim filerima, nema potrebe za izvlačenjem masti iz drugog dela tela, a oporavak je mnogo kraći.

  1. Manje rizika

Kada se koristi sopstvena mast, postoji rizik od infekcije i drugih komplikacija. Osim toga, postoji mogućnost da se mast ne integriše dobro sa okolnom kožom, što može dovesti do neujednačenog izgleda.

  1. Veća kontrola nad konačnim izgledom

Sa hijaluronskim filerima, doktori imaju veću kontrolu nad konačnim izgledom podočnjaka. Oni mogu prilagoditi količinu filera koju ubrizgavaju kako bi postigli željeni izgled. Sa sopstvenom masti, to je teže kontrolisati jer se ne može tačno predvideti koliko će masti biti potrebno za popunjavanje podočnjaka.

  1. Bolji estetski rezultati

Hijaluronski fileri su poznati po tome da pružaju prirodan i lep izgled. Oni se mogu koristiti za popunjavanje tamnih podočnjaka, smanjenje bora i povećanje volumena ispod očiju. Sopstvena mast se često koristi za korekciju dubokih podočnjaka, ali može dati neestetski izgled ako se prekomerno popuni ili ako se ne integriše dobro sa okolnom kožom.

Sopstvena mast

Sopstvena mast se često koristi za korekciju podočnjaka. Postupak uključuje uzimanje masti iz nekog drugog dela tela (najčešće stomaka ili butina) i ubrizgavanje u podočnjake. Sopstvena mast se koristi za popunjavanje dubokih podočnjaka, ali ima nekoliko nedostataka.

Nedostaci sopstvene masti

  1. Neujednačen izgled

Sopstvena mast se može integrisati loše sa okolnom kožom, što može dovesti do neujednačenog izgleda. Ovo se često dešava kada se koristi prekomerna količina masti.

  1. Dugačak oporavak

Kada se koristi sopstvena mast, pacijenti moraju da se oporavljaju od dve procedure – prvo se mast uzima iz nekog drugog dela tela, a zatim se ubrizgava u podočnjake. Ovaj proces može biti bolan i zahteva nekoliko dana oporavka.

  1. Moguće komplikacije

Postoji rizik od infekcije i drugih komplikacija kada se koristi sopstvena mast. Osim toga, postoji mogućnost da se mast ne integriše dobro sa okolnom kožom, što može dovesti do neujednačenog izgleda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest