Korekcija obraza

korekcija obraza

Korekcija obraza – Šta je to “5 point shape” korekcija 

Korekcija obraza je česta antiaging i estetska procedura.

Ova procedura se izvodi samostalno ili u sklopu drugih antiaging procedura. 

Ukoliko se izvodi samostalno to je jedna sjajna “5 POINT SHAPE” tehnika oblikovanja obraza i vraćanja jedrosti i tonusa kože lica. Benefiti ove tehnike su višestruki.

Ova tehnika korekcije obraza se izvodi prema čuvenim MD kodovima tako da je uspeh zagarantovan.

Naime ova tehnika koristi tačno određene tačke na licu gde se injektuje hijaluronska kiselina, pa se na taj način deluje na markere mladosti i jedrosti kože lica. Rezultat je prirodan izgled lica bez prenaduvanosti i promene oblika lica, čega se brojni pacijenti plaše. Naime ukoliko se koristi isključivo ova tehnika nema bojazni da će vam lice izgledati okruglo, “prenaduvano” ili da ćete izmeniti lični opis.

Korekcija obraza i tehnika korekcije

Korekcija obraza se vrši sa filerima hijaluronske kiseline.

U tu svrhu za korekciju se koristi nekoliko filera različite gustine u zavisnosti od regije koja se koriguje.

Regija obraza u ovom slučaju je podeljenja u 5 regija tj tačaka na licu gde se vrši plasiranje filera. Tu je regija jagodice, regije unutrašnje strane obraza I regija spoljašnje strane obraza.

Tu su 5 MD koda počev od Ck1 do Ck5 koda. U svaki od ovih kodova se injektuje hijaluronska kiselina. Tehnika korekcije je kombinovana. Za plasiranje filera se služi i iglica I kanila u zavisnosti od MD koda kome se pristupa.

Količina filera neophodnog za korekciju obraza je individulana i kreće se od 3 do više ml filera. Količina kao i u svim drugim slučajevima zavisi od kliničkog nalaza i stanja vašeg lica. 

Pre svake korekcije se napravi kompletan klinički pregled i time se stiče uvid u stanje vašeg lica. Tačno se određuje koje je zone potebno više, a koje manje korigovati i u skladu sa tim pravi procena potrošnje filera. 

Nakon pregleda vaše lice se čisti antiseptičkim rastvorom i pristupa se korekciji.

Korekcija ne boli i ne ostavlja tragove tako da se bukvalno odmah možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Nema komplikacija, to je sigurna tehnika, osim mogućeg prolaznog crvenila i eventulanog malog hematoma na mestu uboda iglice. Korekcija traje oko 20ak minuta.

Šta time dobijate

Korekcija obraza može da se izvodi samostalno ili sa drugim korekcijama na licu. Dobar dodatak ovoj tehnici je i tehnika korekcije temporalne – slepočne regije u slučajevima kada je to potrebno, jer ste tako gotovo sve regije duž lica pokrili, a rezultat je maksimalan.

Rezultat korekcije je da će vaše lice biti zategnuto, jedro, tonus lica je vraćen, a kada budete plasirali šminku tačno će se konturisati regije na licu i biće istaknute baš kako vi volite i želite. Naime tačno će se videti prelazi između jagodica i donjeg dela obraza kao i ovih regija i unutrašnjeg dela lica. Jagodice su istaknute, obrazi zategnuti, nazolabijalne bore i marionete umanjenje, jawline više povučen.

Za kontakt sa dr Jovanom Jovičić, autorom teksta,  možete poslati poruku na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38163 552 020

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest