Povećanje jagodica hijaluronom

Povećanje jagodica

Povećanje jagodica, korekcija jagodica

Povećanje jagodica je jedna od najzanimljivijih estetskih korekcija koje se svakodnevno obavljaju.

Korekcija jagodica se danas obavljaja isključivo hijaluronskim filerima.

Hijaluronski fileri su zamenili korekcije jagodica koje su nekada rađene implantima i nerazgradivim neprirodnim veštačkim materijalima tipa biopolimer.

Hijaluron je prirodna materija, a samim tim rezultat korekcije je prirodni izgled lica.

Razlog pisanja ovog teksta je da ukažemo na brojne korekcije koje se rade, a koje na kraju daju “prenaduvani” i neprirodni izgled srednjeg masiva lica i jagodica.

Takve primere povećanja jagodica gotovo svakodnevno možemo videti kako na ulici tako i u medijima.

Povećanje jagodica i zašto to radimo?

Povećanje jagodicaAko posmatramo regiju jagodica ona je u bliskom odnosu sa okolnim regijama i njihova korekcija mora biti tačna i precizna.

Povećanje jagodica utiče na svaku od susednih regija.

Korekcija jagodica dovodi do promene u okolnim regijama i izgledu okolnih regija.

Tako korekcija jagodica deluje na regiju slepočnica, regiju oko oka, regiju obraza ali i na udaljenje regije tipa regiju nazolabijalnih bora i jawline regije. Zašto je to tako?

Naime u regiji jagodica nalazi se jedna od najaktivnijih tačaka na licu koja deluje na tonus velike regije lica. Ona povlači ostatak lica na gore i zateže ga. Zato je povećanje jagodica jako bitno dobro uraditi jer time delujete na ostatak lica.

Drugi razlog zbog koga je korekcija jagodica važna je estetika.

Objasnićemo vam “plastično” na šta konkretno mislimo.

Odraz ženske lepote je da su jagodice izražene i da lice kao takvo ima oblik obrnutog trougla gde je vrh tog trougla u regiji brade, a baza trougla linija koja povezuje obe jagodice.

Ako se povećanje jagodica uradi kako treba dobija se takav izgled, a to se popularno naziva feminizacija.

Dobijanjem ovakvog izgleda ne samo da se pospešuje feminizacija i ženstvenost nego i aktraktivnost.

Za razliku od žena kod muškaraca je bitno da se dobije izgled kvadrata zato uz korekciju jagodica se često radi i korekcija vilice,  pa su tačke koje povezuju taj kvadrat u regiji jagodica i regiji ugla viličnih kosti.

To je maskulinizacija, pospešivanje muških karakteristika lica, naravno obrnuto od feminizacije.

Ko može da radi povećanje jagodica?

Povećanje jagodicaPovećanje jagodica može svako da radi i u svim starosnim dobima.

Korekcija jagodica je znači rezervisana i za žene i za muškarce.

Različiti su samo razlozi zbog kojih se radi kao i količina materijala koja se koristi za korekciju.

Žene ipak češće rade ovu korekciju.

Kod mlađih ženskih osoba povećanje jagodica se uglavnom radi u smislu povećanja atrkativnosti i feminizacije, a kod starijih i iz razloga povećanja tonusa lica i zatezanja istog.

Šta je to jagodica u estetskoj medicini?

Kako izbeći “prenaduvane” jagodice?

Bitno je da vam objasnimo šta je to jagodica.

Nekako svi imamo pogrešnu predstavu da se jagodica prostire gotovo od ugla nosa pa put nazad do regije kose i da je to jedna velika regija.

Možda i jeste tako u svakodnevnom životu, ali u estetskoj i antiaging medicini jagodica je tačno određena regija.

Ona se prostire od spoja zigomatične i maksilarne kosti put nazad i ne zahvata regiju u unutrašnjem delu lica.

To lako možete proveriti i na sebi, da lagano napipate prstom spoj (suturu) ove dve kosti i da se prstom duž zigomatične kosti pomerate ka nazad. To je prava jagodica.

Ispred ove regije nalazi se regija tkiva sa odeljcima masti nad maksilarnom kosti i možemo reći da ona predstavlja deo regije obraza.

Ako se hijaluronski filer samo tu plasira ili se plasira u većoj količini od potrebne dobija se prenaduvani izgled lica, što estetski uopše nije dobro i lepo.

Zato takvi pacijenti izgledaju “naduto”, oči su im sitnije, a nazolabijalne bore su im još više izražene.

Zato kada se rade korekcije u estetskoj i antiaging medicini korekcije se baš rade u gore pomenutoj regiji i samo tu. Pogledajte zato i naš tekst o CK1 MD kodu i zašto je on važan.

Povećanje jagodica i tehnika korekcije

Povećanje jagodica se radi sa hijaluronskim filerom.

Količina zavisi od željenog efekta, pola i starosti pacijenta. Tehnika plasiranja filera je ili samo iglicom ili kombinovana tehnika i iglicom i kanilom. Za korekciju i povećanje jagodica koristi se 1 ili 2 ml filera.

Za atraktivniji izgled jagodica tkz “TOP MODEL LOOK” obično se koristi 2 ml filera i to kombinovanom tehnikom, radi boljeg naglašavanja jagodica. Za povećanje jagodica koriste se gusti fileri, fileri sa većom koncentracijom hijaluronske kiseline. Gusti fileri daju jači lifting efekat, tj bolje zatežu okolne regije, ali i jače ističu regiju jagodica u kojoj se plasiraju.

Povećanje jagodica i ostale regije 

Povećanje jagodica može da se radi kao samostalna estetska procedura, ali i u sklopu ostalih antiaging procedura. Ona je neizostavni deo “ 7 POINT SHAPE” tehnike korekcije lica, potom korekcije podočnjaka, čuvenog “8 POINT LIFTINGA”, nehirurškog tečnog fejsliftinga.

Za kontakt sa dr Jovanom Jovičić, autorom teksta,  možete poslati poruku na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38163 552 020

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest