Marionete (marionetske bore)

Marionete (marionetske bore)

Marionete i korekcija hijaluronom

Marionete (marionetske bore) su duboke linije koje se vertikalno spuštaju od ugla usana ukoso na dole i ograničavaju bradu sa strane. One daju licu tužni izgled.

Marionetske bore nastaju kao posledica stalnih kontrakcija jednog mišića-musculus depressor angulis oris, mišića koji se pripaja za uglove usana i koji vuče usne na dole i u polje.

Obzirom da su mišići regije očiju i usana najaktivniji od rođenja pa do smrti nije ni čudo što se ove bore vide kao jedne od prvih u toku starenja zajedno sa borama oko očiju.

Postoji 4 tipa marionetskih bora a klasifikovane su prema dužini i dubini bora s tim da je klasa 4 najteža i nekada nepovoljna za tretiranje antiaging tehnikama.

Izražene marionetske bore daju licu tužan izgled iako sam pacijent to nije. Taj tužni izgled je glavni razlog zbog kojeg se pacijenti javljaju lekaru sa željom da ih uklone ili ublaže.

Da li znate zašto se marionetske bore tako zovu?

Duboke marionetske bore na licu daju izgled lica kao kod čuvenih marionetskih lutki. Zaboravili ste kako izgledaju? Evo da vas malo podsetimo:

Kako se tretiraju marionete?

Marionetske bore se mogu treirati kao takve same, samo one, ili u kombinaciji sa drugim regijama lica.

U savremnom antiagingu one pripadaju donjoj trećini lica i obično se tretiraju nakon korekcije srednjeg i gornjeg masiva lica.

Ova korekcija može biti u istom aktu sa drugim korekcijama ili u aktu nakon korekcije srednjeg masiva.

Takođe može se obavljati u sklopu korekcije usana, korekcije brade ili korekcije jawline linije-korekcija donje vilice.

Kako god i kad god poenta je ukloniti ili ublažiti tužni izgled lica.

U našoj ordiniaciji dr Dragan i ja korekcije marioneta obavljamo prema čuvenim MD kodovima koji nam omogućavaju da i nakon korkecije imate prirodan izgled lica i da budete podmlađeni, a uklonite i umanjite tužni izgled lica.

Marionete (marionetske bore)

Kako izgleda intervencija?

Ukoliko npr samo tretiramo ove bore postupak je sledeći.

Prvo i osnovno je razgovora sa vama i kompletan pregled vašeg lica.

Kada utvrdimo šta je problem i šta je neophodno tretirati, regiju brade i marioneta čistimo antiseptikom, stavljamo kremu za loklanu anesteziju, čekamo da koža utrne, potom opet čistimo i pristupamo intervenciji.

Prvo markiramo tačke na licu u regiji marioneta, određujemo tačne MD kodove u marionetama  da bi postupak bio uspešan i da bi vaše zadovoljstvo bilo maksimalno nakon korekcije.

Intervencija se izvodi filerima hijaluronske kiseline. Takodje, marionetske bore sve mogu korigovati kako samostalno, tako i u okviru full face pristupa.

U tu svrhu mi koristimo Juvederm filere  kompanije Alergan i to filere iz palete gušćih filera, filera sa većom koncentracijom hijaluronske kiseline da bi efekat bio potpun i dugotrajan.

Korekcija se najčešće obavlja sa Juvederm Voluma filerom. Sama intervencija traje oko 15ak minuta.

Više o intervenciji možete da pogledate na videu. Na našem youtube kanalu možete pogledati još videa na temu estetike i antiaginga.

Ipak ukoliko je neophodno tretirati još neku regiju, ciljevi se jasno postavljaju na kliničkom pregledu pre tretmana, gde se utvrđuju regije za tretman kao i količina filera neophodna za korekciju. Kao što sam rekao moguće su različite kombinacije tretmana.

Npr tretman marioneta zajedno sa usnama, bradom, jawlinom, tretman sa nazolabijlanim borama, tretman sa regijom obraza ili jagodica itd itd.

Ukoliko ste i vi kandidat za korekciju marionetskih bora tj ukoliko želite da se rešite tužnog i umornog izgleda lica slobodno nas kontaktirajte radi zakazivanja tretmana.

Za dodatne informacije smo uvek tu.

dr med Đorđe Nedeljković 064 2555 252 

dr med Dragan Stojićević 069 21 61 336

Marionete (marionetske bore)

sinonimi:

marionetske bore

marionete

podmlađivanje regije brade

fileri za marionete

korkecija tužnog izgleda

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest