Smernice za negu usana posle korekcije

Smernice nakon korekcije usana

Nega usana nakon korekcije hijaluronskim filerima 

Korekcija usana, odlučili ste.

ČESTITAMO! Prešli ste preko straha i brojnih pitanja pre korekcije usana. Dobili ste nove usne.

Ipak sad vam se javlja novo pitanje u glavi: 

                  “Šta sad nakon korekcije i kako da negujem svoje nove usne?”

Ovo je 7 najboljih saveta za negu usana nakon korekcije hijaluronskim filerima:

Zapamtite prvo da odmah nakon tretmana možete primetiti otok, crvenilo, možda i modricu kao i osećaj svraba u tretiranoj regiji.

SAVET BROJ 1: Ne zagledati se!

Ne zagledajte se svakih 2 minuta u ogledalo ili kameru mobilnog telefona. Ne očekujte da će početna punoća, kao na kraju intervencije, ostati ista.

Oticanje nakon tretmana hijauronskim filerima za usne potpuno je normalna i uobičajna stvar, pa veličina usana neposredno nakon tretmana nije pravi odraz konačnog rezultata.

Manji otoci kod blažih korekcija mogu trajati nekoliko sati, a neretko nakon pravih korkecija volumena i oblika usana i nekoliko dana, možda i duže, zavisno od više faktora- vaše predispozicije i individulanih karakteristika, tipa filera, tehnike aplikovanja filera i slično.

SAVET BROJ 2: Kako smanjiti oticanje usana  nakon tretmana hijaluronskim filerima?

-Nanesite led tj hladnu oblogu na na tretirano područje, ne direktno led na usne, bolje ga upakujte u gazu, maramicu ili krpicu i tako hladite usne. Držite led 5 minuta a potom napravite pauzu najmanje 15ak minuta pre ponovnog aplikovanja hladne obloge.

-Ostanite uvek hidrirani – pijte puno vode 

-Usredsredite se na jedenje zdrave hrane poput svežeg voća i povrća. Vitamini i minerali pomoći će u procesu isceljenja I smanjenju otoka u prvim danima nakon intervencije.

Izbegavajte:

Ekstremne vruće temperature tokom 24-48 sati nakon tretmana uključujući i saunu I solarijum

-Tešku aktivnost ili vežbanje prva dva dana nakon tretmana- tertetanu, aktivne treninge i sport

-Višak soli ako unosite čini vas dehidriranim, kao i jako začinjena i brza hrana

-Lekovi protiv zgrušavanja krvi, uključujući aspirin i brufen. 

-Pušenje i izloženost dimu

-Izbegavajte konzumaciju alkohola bar 24 sata nakon aplikacije hijaluronskog filera

SAVET BROJ 3: Da li smem da pijem lekove protiv otoka posle korekcije usana?

U najvećem broju slučajeva ne preporučuje se konzumacija lekova protiv otoka osim u ekstremno retkim slučajevima kada su otoci jako izraženi. Ukoliko imate takvu rekaciju prvo konsultujte lekara i sledite uputstva.

Ukoliko se ipak plašite otoka tada se pre svega savetuju lekovi na bazi homeopatike tipa Arnika koja se uzima dva dana pre i dva dana posle korekcije ili Arnika krema za spoljašnju upotrebu koja se maže svaka 2 do 3 sata u danu nakon korekcije.

SAVET BROJ 4: Da li da masiram usne nakon korekcije usana?

Ovo pitanje je svakodnevno i jedni lekari kažu da, drugi ne. 

Pravilo je i u svetu estetike i kod nas, da i kod pojave “kuglica” kao oteklina iste se ne smeju videti iako se mogu osetiti pod jezikom ili prstima. Tu je sad i pitanje da li treba masirati isto područje.

Naš stav je da se nakon aplikacije  filera u usne iste ne masiraj ukoliko vam se ne kaže drugačije. Hijaluronski fileri imaju tendenciju da ponekad migriraju sa mesta aplikovanja usled grube manipulacije i masiranja. Zato ukoliko vam se učini da je potrebna masaža ili se pojavila “kuglica” prvo konsultujte lekara a potom masirate.

Ukoliko vam se preporuči masaža istu obavljajte lagano između dva prsta sa predhodno aplikovanom masnom kremom ili vazelinom. Masiranje se vrši 4 do 5 puta dnevno u trajanju od po 2 minuta.

SAVET BROJ 5: Kada se šminkati nakon nakon korekcije usana?

Ukoliko je filer pravilno i u čistim i sterilnim uslovima aplikovan, bez obzira na tehniku aplikacije ne bi trebalo da imate problema sa stavljanjem šminke, čak ni ruža.

Ipak preporučujemo da se bude bez jakog karmina u prvih 24 sata nakon intervencije da bi mogli da obratite pažnju na eventulanu pojavu otoka ili modrica. Nakon toga dozvoljeno je plasiranje karmina, sjaja, labela i sličnih stvari. 

SAVET BROJ 6: Kada smem da se ljubim nakon korekcije usana?

Jako često pitanje, naravno. Ipak savetujemo bez “jakog i agresivnog” ljubljenja u prva 24 sata nakon korekcije tj bez dodatnog bilo kakvog pritiska na usne da dodatno ne bi pravili otok na već postojeći otok usana. Dajte malo vremena usnama da se oporave. 

SAVET BROJ 7: I pored ovog teksta i dalje imam pitanja?

ZA SVA DODATNA PITANJA KAO I ZA ZAKAZIVANJE KONSULTACIJA I TRETMANA USANA HIJALURONSKIM FILERIMA SLOBODNO NAS KONTAKTIRAJTE NA BROJEVE TELEFONA ISPOD:

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest