Povećanje usana hijaluronom

povecanje usana hijaluronom

Da li razmišljate o većim, punijim usnama koje prirodno izgledaju? Povećanje usana hijaluronom je usluga po našoj autorskoj tehnici je ono što vam to može obezbediti! 

Povećanje usana hijaluronom spada u najčešće intervencije u svetu estetske hirurgije i odnosi se na korekciju oblika i veličine usana. Hijaluron se koristi kao najsigurnija i jedina prirodna supstanca koja ima male šanse da kod pacijenta izazove alergijsku reakciju. Sam postupak se prilagođava individualnim željama pacijenata, kao i fizionomiji usana, a sa ciljem dobijanja prirodnih krajnjih efekata.

Bilo da je u pitanju želja za skladnijim i punijim usnama, koje su prirodno rumene, bez ili sa vidno manje bora, ili je u pitanju korekcija asimetrije, povećanje usana hijaluronom spada u najmanje invazivne procedure koju u SN Mediku rade eminentni stručnjaci iz polja estetske hirurgije i anti-aging tretmana.

Šta podrazumeva povećanje usana i ko sve može da ih radi?

Povećanje usana podrazumeva korekciju izgleda i volumena usana, kao i njihovu bolju hidrataciju. Budući da je hijaluron sastojak koji organizmu obezbeđuje neophodnu vlažnost, povećanje usana hijaluronskim filerima daje instant rezultate punih usana koje prirodno izgledaju.

Svako ko ima subjektivnu i objektivnu potrebu za promenu volumena ili kontura usana je kandidat za intervenciju. Bitno je da je pacijent dobrog opšteg zdravlja i da je svestan kako je prirodni izgled usana i sklad sa ostatkom lica imperativ kod ovakvih procedura i u SN Mediku. Sama tehnika koju u našoj klinici izvodimo prilagođava se prirodnom izgledu usana pacijenta kako bi se izvukao maksimum.

Šta je hijaluron i kakvo je njegovo dejstvo? 

Hijaluron, tačnije hijaluronska kiselina je supstanca koja zadržava vlagu koja se prirodno nalazi u mnogim delovima ljudskog tela, uključujući oči, kožu i sinovijalnu tečnost zglobova. Osnovna funkcija je da ovim delovima tela pruži neophodnu hidriranost.

U kozmetičkoj industriji, hijaluronska kiselina se koristi u proizvodima za negu i lepotu kože jer, kako starimo, prirodna proizvodnja ove supstance se smanjuje i kao rezultat imamo kožu koja gubi volumen, hidrataciju i čvrstinu. Istraživanjem se došlo do toga da je upravo hijaluron adekvatna supstanca za povećanje usana da bi dobile puniji i mladalačkiji izgled.

povećanje usana
Povećanje usana

Najčešća pitanja o povećanju usana

Bilo da imate nedoumice ili vas muče neke stvari po pitanju korekcije ili povećanja usana hijaluronom, tu smo da na sve odgovorimo i zadovoljimo svaku vašu potrebu pre donošenja ove važne odluke. U svakom slučaju, na raspolaganju smo vam i za konsultaciju pre zakazivanja termina.

Da li je korekcija usana hijaluronskim filerima bezbedna?

Da! Hijaluronski fileri su i zvanično odobreni od strane američke Uprave za hranu i lekove (FDA) kao prirodnu supstancu koju telo vremenom apsorbuje, a ima u kombinaciji sa vodom ima efekat punoće i osveženosti. Ono što takođe ovde treba pomenuti jeste da je za samu bezbednost i ispravnost povećanja usana važno ko ih izvodi, te je i naša i preporuka FDA da potražite lekare specijaliste estetske hirurgije i dermatologije, sa iskustvom u radu sa dermalnim filerima i njihovim adekvatnim ubrizgavanjem.

Kako izgleda procedura povećanja usana hijaluronom?

Sama priprema podrazumeva uobičajenu proceduru: razgovor tokom kojeg se utvrdi da je pacijent zdrav i da ne boluje od respiratornih infekcija, da ne postoji infekcija kože u regiji usana (poput herpesa i slično) i vrši se preliminarni dogovor oko izgleda usana. Intervenciji prethodi čišćenje usana antibakterijskim rastvorom i davanje duple anestezije: anestetička krema sa spoljne strane i lokalna anestezija, kao kod zubara.

Sama procedura traje 15-ak minuta, tokom kojih se ubrizgavaju hijaluronski fileri od strane lekara specijalista, dr Dragana Stojićevića ili dr Đorđa Nedeljkovića. U pitanju je autorska tehnika nazvana Lips don’t lie i odnosi se na prirodnu korekciju usana koja je u skladu sa estetskim standardima koje treba ispoštovati kako se ne bi pravile drastične promene i odstupanja u celokupnom izgledu lica. Na ove standard naši doktori obraćaju pažnju u toku samog rada i korekcije usana.

Više o samoj tehnici možete pročitati u ovom članku.

Koliko traje otok posle korekcije usana?

Postoji mogućnost pojave modrica pogotovo kod prirodno tankih usana, dok će se određeni nivo otoka pojaviti kod svih pacijenata i biti prisutan između 24 i 36 sata. U tim situacijama, hladne obloge pomažu u smanjenju otoka i bržem oporavku.

Koliko dugo traju efekti hijaluronskog povećanja usana?

Efekti su vidljivi odmah, a traju od 9 do 12 meseci. Ovo zavisi od nekoliko faktora, kao što su: stručnost lica koje izvodi intervenciju, kvalitet materijala, uzrast i metabolizam pacijenta, stanje kože i usana, životne navike.

Postoje li negativni efekti od povećanja usana hijaluronom?

Uobičajene reakcije nakon povećanja usana, pored gore pomenutog otoka, mogu uključivati i:

  • privremeno crvenilo oko usana
  • blage modrice i krvarenje oko mesta ubrizgavanja
  • privremena ispupčenja ili kvržice koje se mogu pojaviti na mestima ubrizgavanja

Eventualni privremeni bol obično nestaje u roku od 1 do 2 dana nakon procedure. Prednost hijaluronskih filera je upravo u tome što nema perioda oporavka i neželjeni efekti su minimalni. Međutim, bilo koja netipična reakcija, poput jakog otoka koji ne prolazi, utrnulost usana ili pojava plikova, pa čak i simptomi infekcije – svakako su znak da se javite lekaru radi adekvatnog pregleda i pravovremene reakcije.

Šta nakon procedure uvećanja usana?

Prvih dana preporučljivo je izbegavati alkohol i cigarete, kao i teže aktivnosti poput aktivnog sporta i vežbanja, kako bi se izbegli eventualni negativni efekti i ubrzao proces oporavka. Sve druge smernice, sakupili smo u listi od 7 najboljih saveta za negu usana nakon korekcije hijaluronskim filerima.

Spremni ste za nov i osvežen izgled svojih usana? Zakažite svoj termin za prirodnu korekciju usana – Lips dont lie direktno kod vaših omiljenih specijalista:

dr Đorđe Nedeljković 064 2 555 252

dr Dragan Stojićević 069 21 61 336

hijaluron usne
uvećanje usana
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest